Niestety, nie byłem w stanie nic sensownego na ten temat znaleźć w sieci.
5 warek za mną i mam pewien problem. w większości moich wyrobów alkohol jest dość mocno wyczuwalny. Co zrobić, żeby się tego pozbyć? Nie chodzi tu o moc, bo ta jest w normie. chodzi o smak. zawsze się, pierdzielony wybija. ktoś mi doradził zacieranie w wyższych temperaturach, ale nie wydaje mi się, żeby to mogło rozwiązać problem - wtedy będzie poprostu mniej cukrów z którymi radzą sobie drożdze, ale smak alkoholu pozostanie. Problem mam już przy 12BLG, przy 17stce jest naprawde kiepsko.
5 warek za mną i mam pewien problem. w większości moich wyrobów alkohol jest dość mocno wyczuwalny. Co zrobić, żeby się tego pozbyć? Nie chodzi tu o moc, bo ta jest w normie. chodzi o smak. zawsze się, pierdzielony wybija. ktoś mi doradził zacieranie w wyższych temperaturach, ale nie wydaje mi się, żeby to mogło rozwiązać problem - wtedy będzie poprostu mniej cukrów z którymi radzą sobie drożdze, ale smak alkoholu pozostanie. Problem mam już przy 12BLG, przy 17stce jest naprawde kiepsko.
Comment