Jestem po pierwszej warce. Aktualnie brzeczka od kilku dni jest na burzliwej fermentacji.
Bardzo proszę o informację, jakich efektów można się spodziewać, jeśli warzenie było w zbyt niskiej temperaturze (poniżej 100 C)?
Przez chwilę warzenia myślałem, że jeden palnik "uciągnie" gotowanie, ale prawdopodobnie przez jakiś czas temperatura spadła do ok. 90 C. Wtedy dopiero dołączyłem drugi palnik nie przedłużając czasu gotowania. Nie wiem, jak długo było w takiej temperaturze i nie wiem, czego się spodziewać. Stąd moje pytanie.
Bardzo proszę o informację, jakich efektów można się spodziewać, jeśli warzenie było w zbyt niskiej temperaturze (poniżej 100 C)?
Przez chwilę warzenia myślałem, że jeden palnik "uciągnie" gotowanie, ale prawdopodobnie przez jakiś czas temperatura spadła do ok. 90 C. Wtedy dopiero dołączyłem drugi palnik nie przedłużając czasu gotowania. Nie wiem, jak długo było w takiej temperaturze i nie wiem, czego się spodziewać. Stąd moje pytanie.
Comment