Witajcie,
Następną warkę planuję zrobić w stylu belgijskim, najprawdopodobniej Dubbla. Mam wszystkie surowce ale zastanawiam się nad drożdżami. Najlepsze byłyby płynne... ale wszystko już mam, więc nie opłaca mi się kupować tylko ich przez net, a w okolicach Łodzi nie kupię nigdzie płynnych (no chyba, że nie wiem).
Z dostępnych suchych rozważam
- T-58
- S-33
- Gozdawa BFSAY (niby dedykowane, warzyłem na nich poprzedniego belga ale miał dużo przypraw więc ciężko powiedzieć jak wpłynęły na smak)
- Fermentis Abbaye
Które polecacie? Może jakieś doświadczenia własne z użyciem w/w do belgów?
Następną warkę planuję zrobić w stylu belgijskim, najprawdopodobniej Dubbla. Mam wszystkie surowce ale zastanawiam się nad drożdżami. Najlepsze byłyby płynne... ale wszystko już mam, więc nie opłaca mi się kupować tylko ich przez net, a w okolicach Łodzi nie kupię nigdzie płynnych (no chyba, że nie wiem).
Z dostępnych suchych rozważam
- T-58
- S-33
- Gozdawa BFSAY (niby dedykowane, warzyłem na nich poprzedniego belga ale miał dużo przypraw więc ciężko powiedzieć jak wpłynęły na smak)
- Fermentis Abbaye
Które polecacie? Może jakieś doświadczenia własne z użyciem w/w do belgów?
Comment