Cześć!
W weekend przeprowadzam pierwsze warzenie w życiu i jestem trochę "spękany". Planuje uwarzyć świątecznego (tylko z nazwy ) oatmeal stouta w górnym zakresie tego stylu. Chciałbym żeby piwo było fajnie zbalansowane, nie za wytrawne i nie za słodkie z dobrą goryczką i aromatem.
W załączniku przepis który wypracowałem w programie BeerSmith, a w linku poniżej znajduje się podzielony na fazy "plan działania" (niedokończony).
Od społeczności chciałbym uzyskać informację: czy nie ma tutaj jakiś podstawowych, oczywistych błędów? Czy macie jakieś sugestie co możnaby poprawić aby wyszło "lepiej"?
Z góry dzięki za odpowiedzi!
Wspomniany link: https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
EDIT: Po krótkim przemyśleniu wydaje mi się, że temat powinien wylądować raczej w kołysce piwowarskiej. Jeśli czyta to jakiś moderator, to mozemy go tam przenieść. Albo zostawić tutaj, gdzie będę edytował i prowadził "livebloga" z samego warzenia
W weekend przeprowadzam pierwsze warzenie w życiu i jestem trochę "spękany". Planuje uwarzyć świątecznego (tylko z nazwy ) oatmeal stouta w górnym zakresie tego stylu. Chciałbym żeby piwo było fajnie zbalansowane, nie za wytrawne i nie za słodkie z dobrą goryczką i aromatem.
W załączniku przepis który wypracowałem w programie BeerSmith, a w linku poniżej znajduje się podzielony na fazy "plan działania" (niedokończony).
Od społeczności chciałbym uzyskać informację: czy nie ma tutaj jakiś podstawowych, oczywistych błędów? Czy macie jakieś sugestie co możnaby poprawić aby wyszło "lepiej"?
Z góry dzięki za odpowiedzi!
Wspomniany link: https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
EDIT: Po krótkim przemyśleniu wydaje mi się, że temat powinien wylądować raczej w kołysce piwowarskiej. Jeśli czyta to jakiś moderator, to mozemy go tam przenieść. Albo zostawić tutaj, gdzie będę edytował i prowadził "livebloga" z samego warzenia
Comment