Mam pytanie czysto teoretyczne. Czy granica 2 BLG, przyjęta jako znak do zaprzestania dalszego wysładzania, uwzględnia temperaturę wody w czasie tego procesu, która istotnie zmniejsza wartość pomiaru?
Zatrzymanie wysładzania
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika herostrates Wyświetlenie odpowiedziKurczę, to wy zawsze schładzacie próbkę do wysładzania? To musi trwać wieki.
Chyba wygodniej byłoby posługiwać się wartością przeliczoną dla temperatury wysładzania, czyli tych 76-78 stopni.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika herostrates Wyświetlenie odpowiedziKurczę, to wy zawsze schładzacie próbkę podczas wysładzania? To musi trwać wieki.
Chyba wygodniej byłoby posługiwać się wartością przeliczoną dla temperatury wysładzania, czyli tych 76-78 stopni.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika herostrates Wyświetlenie odpowiedziKurczę, to wy zawsze schładzacie próbkę podczas wysładzania? To musi trwać wieki.Życie zaczyna się po pierwszej warce :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekan Wyświetlenie odpowiedziFakt, całe 3-4 minuty.
Comment
-
Comment