Temperatura fermentacji

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Thomas_LDZ
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.11
    • 1

    Temperatura fermentacji

    Witam! Jest to mój pierwszy post na forum i dotyczy temperatury fermentacji. Otóż zamówiłem zestaw startowy Zacier Mistrz z zestawem na Pale Ale'a. W piwnicy, w której chcę przeprowadzić fermentację panuje obecnie temperatura 10-11 stopni C. Czy sądzicie, że wystarczy obłożyć fermentor kocem z folią NRC czy kupić styropian i wstawić fermentor do takiego pojemnika czy po prostu zaczekać, aż temperatura się podniesie do tych 15 stopni C?
    Pozdrawiam
  • zigy
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2012.04
    • 39

    #2
    Możesz też dokupić drożdże dolnej fermentacji. Temperatura 10-11 st. jest dla takich drożdży idealna

    Comment

    Przetwarzanie...
    X