Rurka bulgotka

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pawelkr55
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.06
    • 11

A ja na przykład bardzo sobie chwalę rurkę bulgotkę.
    Dżwięk jaki wydaje wcale nie jest taki uciążliwy, a dzięki bulgotaniu ,bez zaglądania do fermentora wiem kiedy zaczęła sie fermentacja burzliwa, jak prrzebiega i kiedy się zakończyła.

Comment

Related Topics

Collapse

• Charlie44
      Pierwsze zlewanie na cichą.
      Charlie44
      Cześć wszystkim,

Planuję zrobić za jakiś czas zrobić moją trzecią warkę z zacieru i po raz pierwszy zastosować fermentację cichą oraz chmielenie na zimno, w związku z tym mam dwa małe pytanka:

1) Zdarzyło mi się parę razy zetknąć z instrukcją mówiącą...
      2018-10-22, 11:08
    • JonI
      IPA Coopers spory problem i rozterki
      JonI
      Od początku.

Zacząłem warzyć swój trzeci brewkit (COOPERS IPA) i tu pojawił się problem z jego obecnym smakiem.
      Data rozpoczęcia warzenia to 15.02, po 24h drozdze dołączone do brewkitu nie ruszły, otworzyłem fermentor, cisza, powierzchnia gładka.. ale po rehydratacji...
      2018-02-23, 18:22
    • Szaikan
      Fermentor zaciągnął wodę z rurki
      Szaikan
      Witam, mam taki problem otóż ważyłem moje pierwsze piwo z brewkitu i przy przenoszeniu fermentor zaciągnął wodę z rurki, byka tam z 20 min, czy coś może się złego stać?
      2017-11-28, 17:18
    • dadek
      Niemcy, Knallhütte 1, Hütt Brauerei
      dadek
      W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
      2024-09-03, 02:08
    • grodek
      Sprzedam zestaw do warzenia z zacieraniem
      grodek
      Mam do sprzedania zestaw do domowego warzenia piwa w skład którego wchodzi:
      - garnek emaliowany z pokrywką o pojemności 30L 200 zł
      - drewniana warząchew (łyżka) 10 zł
      - śrutownik stołowy 200 zł
      - chłodnica zanurzeniowa ze stali nierdzewnej 100 zł
      - refraktometr 0-40°Brix'a...
      2024-03-10, 19:01
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...