Chciałem uwarzyć coś w stylu Christmas Ale, ułożyłem taki przepis, co o tym sądzicie, czy dodanie pestek dyni przy chmieleniu dałoby coś w tym piwie?
Słód
pale ale 2kg
wiedeński 2kg
Biscuit 0,5kg
Melanoidynowy 0,5kg
Chmiel
Marynka 30g
Piligrim 50g
Zacieranie
66* 60 min
76* wygrzew
Chmielenie
Marynka 30g (60min)
Piligrim 50g (10min)
Cynamon 4 łyżeczki (10min)
Imbir 2 łyżeczki (10min)
Mech irlandzki 5g (10min)
Gałka muszkatołowa 1 łyżeczka (10min)
Słód
pale ale 2kg
wiedeński 2kg
Biscuit 0,5kg
Melanoidynowy 0,5kg
Chmiel
Marynka 30g
Piligrim 50g
Zacieranie
66* 60 min
76* wygrzew
Chmielenie
Marynka 30g (60min)
Piligrim 50g (10min)
Cynamon 4 łyżeczki (10min)
Imbir 2 łyżeczki (10min)
Mech irlandzki 5g (10min)
Gałka muszkatołowa 1 łyżeczka (10min)
Comment