temat jakich wiele, czyli pierwsze piwko :)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pyton1983
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.10
    • 18

Brewkit to nie dżuma hehe od tego się nie umiera...a pewnych zasad sztuk walki się nauczy.Pozdrawiam

Comment

• leon85
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2011.07
      • 37

Ja robiłem pierwsze piwo z coopers pilsner, wyszło słabe. Natomiast drugie podrasowalłem.... brew kit draught coopersa+ekstrakty, znalazłem przepis w necie na Caledonian Brown Ale. Piwo wyszło świetne, do tej pory osoby, które je piły wspominaja. Na start polecam piwo z podrasowanej puchy

Comment

• Mates
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2014.09
        • 2

Ja dwa pierwsze zrobiłem z puszek, kit jest o tyle nie fajny, że nie wiesz ile już w nim jest chmielu. Piwka wyszły całkiem dobre, mniej ważne moim początkującym zdaniem jest czy pucha czy zacieranie, ważniejsze są dobra fermentacja i brak infekcji.

Comment

Related Topics

Collapse

• SielskieWzgorze
          Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
          SielskieWzgorze
          Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
          ...
          2024-02-19, 09:28
        • kurek93
          Lager coopers
          kurek93
          Na wstępie chciałbym się przywitać. Jestem amatorem, robię pierwsze piwko lager z brewkita. Potrzebuje pomocy. Zrobiłem swoje pierwsze piwko, początkowe Blg 12, fermentacja 18 stopni, a teraz od kilku dni w 23. Wczoraj 5.01 mija dwa tygodnie. Blg stanęło od kilku dni na 4. Według kalkulatora...
          2023-01-06, 19:13
        • kurek93
          Pszenica z błędami.
          kurek93
          Witam.
          Wczoraj zrobiłem swoje drugie piwko, pierwsze z zacierania. Piwko pszeniczne z zestawu BA,Hefeweizen Jasne pszeniczne 13blg. Oczywiście,nie obyło się bez problemow i przemyśleń.
          • słód Weyermann® pszeniczny jasny - śrutowany,
          • słód Weyermann® pilzneński - śrutowany,
          • słód Weyermann®
          ...
          2023-01-13, 10:28
        • Javox
          Za Miastem, Wszystko gra
          Javox
          Pierwsze piwa uwarzyliśmy w 2017 roku. Działaliśmy w formule kontraktowej: piwa warzyliśmy według naszych receptur w zaprzyjaźnionych browarach.
          Od połowy 2022 roku warzymy u siebie, w Rumianku, blisko Poznania.

AIPA z ekstraktem 14.0*, alko 6.0%
          Chmiele: Centennial, Citra,...
          2024-10-28, 15:19
        • darekd
          Kessel & Kelle, Summer Ale
          darekd
          Naprawdę malutki browarek z Poczdamu (Brandenburgia). Powstał w 2022 r. i jego produkcja na 24 m2 wynosi około tysiąca butelek miesięcznie (a rozlewają do butelek 0,33 l.).
          Nawet w samym Poczdamie jest trudno dostępny.

5,8% alk

https://www.kesselundkelle.de/unser-bie...
          2024-10-01, 22:55
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...