Witam!
Kupiłem za grosze 3 fajne używane fermentory 25-cio litrowe, w których poprzedni właściciel robił cydr. Planuję je używać do nastawiania piwa z gotowców oraz do przelewania po cichej, do wymieszania brzeczki z roztworem glukozowym przed butelkowaniem.
Niestety nie mogę pozbyć się zapachu jabłek Próbowałem wrzątkiem z płynem do naczyń i nic, ciągle jabłkowo. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Jest w ogóle sens próbować, czy tak już zostanie?
Gdyby się okazało, że problem jest nie do przejścia to zakładam, że nastawianie w nich piwa raczej mija się z celem, czy tak? Czy nadadzą się w takim wypadku chociaż do przelania brzeczki na krótką chwilę przed butelkowaniem? Piwo jabłkowe to nie to czego oczekuję
Dzięki z góry
Kupiłem za grosze 3 fajne używane fermentory 25-cio litrowe, w których poprzedni właściciel robił cydr. Planuję je używać do nastawiania piwa z gotowców oraz do przelewania po cichej, do wymieszania brzeczki z roztworem glukozowym przed butelkowaniem.
Niestety nie mogę pozbyć się zapachu jabłek Próbowałem wrzątkiem z płynem do naczyń i nic, ciągle jabłkowo. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Jest w ogóle sens próbować, czy tak już zostanie?
Gdyby się okazało, że problem jest nie do przejścia to zakładam, że nastawianie w nich piwa raczej mija się z celem, czy tak? Czy nadadzą się w takim wypadku chociaż do przelania brzeczki na krótką chwilę przed butelkowaniem? Piwo jabłkowe to nie to czego oczekuję
Dzięki z góry
Comment