Cydr na drożdżach weizenowych.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ValenciaPoland
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.04
    • 3

Cydr na drożdżach weizenowych.

Witajcie.
    Mam w planach na nowy rok uwarzyć imperial weizena (ok. 19BLG). Gęstwa po tym piwku raczej do niczego mi się nie nada, jednak wpadłem na pomysł wykorzystania jej do fermentacji cydru. I tutaj rodzi się moje pytanie: czy ktoś z Was próbował bawić się nieneutralnymi drożdżami piwowarskimi i cydrem? Mimo wszystko wolałbym nie wyrzucać kilkunastu/kilkudziesięciu kilko jabłek :P

Related Topics

Collapse

• yavo
    Nienagazowany cydr - help
    yavo
    Kochani, zachciało mi się popełnić cydr z brewkita. Niestety dałem za mało cukru do refermentacji i dwa tygodnie po rozlewie jest po prostu nienagazowany. Co z nim zrobić? Zrobić syrop i strzykawką zadawać nieco porcji do każdej butelki? Syrop + nowe drożdże cydrowe? Wkurzać butelki i...
    2020-05-26, 19:37
  • Petitpierre
    2024.07.05-07, Rzeszów, VIII Rzeszowski Festiwal Piwa
    Petitpierre
    Warto zacząć może nie od tego, że browary zgłaszające akces spływały bardzo powoli (dzień przed Festiwalem wyglądało, że będzie z osiem), ale od fatalnej logistyki-rok temu były siedziska stoliki itd, a teraz tylko takie stoliki wyższe i też nie za dużo i niestety jak na raucie-na stojąco....
    2024-07-07, 17:28
  • pegazus300
    Czy na suchych drożdżach można uwarzyć świetne piwo?
    pegazus300
    Witam wszystkich ponownie. Czy na suchych drożdżach można uważyć bardzo dobre piwo? Czy gęstwa z suchych drożdży jest lepsza od suchych drożdży z saszetki na pierwszą szarżę? Czy jest sens w zbieraniu gęstwy z suchych?

Pytam, bo obejrzałem już 10000 filmików na yt o...
    2018-03-30, 08:54
  • darekd
    The Musketeers, Troubadour Westkust
    darekd
    To piwo ma już swój wątek, ale od 2019 warzą już u siebie a nie kontraktowo:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...adour-westkust

Browar umieszczony jest w dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii...
    2024-11-24, 02:06
  • darekd
    De Leite, Paljas IPA
    darekd
    Marka browaru De Leite z Flandrii Zachodniej.

6% alk.
    35 IBU (na butelce podają 37)
    Chmiele: Tomahawk (znany bardziej jako Columbus), Cascade, Saaz i na zimno Amarillo i Nelson Sauvin - tak podali w metryczce, ale w opisie napisali, że na zimno Nelson Sauvin i Hallertau Blanc....
    2024-11-10, 23:53
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...