Mam w planach warzenie APA. Ponizej program chmielenia (12blg, 20l):
8 g Bravo (0 min) (13,9% alpha acids)
7 g Citra (30 min) (13,6 % alpha acids)
7 g Citra (50 mins) (13,6% alpha acids)
7 g Citra (55 min) (13,6% alpha acids)
14 g Citra (chmielenie na zimno, 10 dni)
Mam zapas Bravo i chetnie dorzuciłbym trochę na zimno. Czy chmiel goryczkowy Bravo nadaje sie do chmielenia na zimno i ewentualnie jakich efektów można sie spodziewać? Czy ma ktoś jakieś doświadczenie?
8 g Bravo (0 min) (13,9% alpha acids)
7 g Citra (30 min) (13,6 % alpha acids)
7 g Citra (50 mins) (13,6% alpha acids)
7 g Citra (55 min) (13,6% alpha acids)
14 g Citra (chmielenie na zimno, 10 dni)
Mam zapas Bravo i chetnie dorzuciłbym trochę na zimno. Czy chmiel goryczkowy Bravo nadaje sie do chmielenia na zimno i ewentualnie jakich efektów można sie spodziewać? Czy ma ktoś jakieś doświadczenie?
Comment