Witam! Zamówiłem ostatnio trzy rodzaje słodów w jednym z polskich sklepów internetowych. Poprosiłem o śrutowanie. Dwa z nich dotarły do mnie opatrzone nalejkami "Śrtuowanie: nie". Moim okiem początkującego słód wygląda jednak na ześrutowany. Czy ktoś bardziej doświaczony może to ocenić na podstawie poniższych zdjęć? Dzięki!
Czy tak wygląda ześrutowany słód?
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Viking Malt toto oferuje pod nazwą handlową "Sprau" jako dodatek do zasypu mający znacznie podkreślić i uwypuklić aromaty i smaki chmielowe.
To takie ziarna wielkości grochu, przyjeżdżają w postaci nieco złamanej. Są dość twarde. Trzeba ześrutować i pomęczyć...-
Channel: Surowce
2025-02-13, 19:23 -
-
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko
. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
-
Channel: Czechy
-
-
Browar spod Pilzna, którego właścicielem jest Amerykanin Chris Baerwaldt warzy już ponad 10 lat!
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...F%C5%99%C3%A1k
Dużo dobrego słyszałem...-
-
-
Po Hostivarach 1 i 2 to kolejny browar w tej okolicy Pragi ale tym razem rzemieślniczy. Zaczął funkcjonować we wrześniu 2020, a ja odwiedziłem jego siedzibę 2.10.2021 gdy to świętowano pierwszą rocznicę otwarcia. Najlepszy dojazd zapewniają kursujące tu co 10 minut pociągi, dojście od...
-
-
-
Duuużo wody w rzece Utracie upłynęło nim Browar Jabeerwocky wreszcie podjął produkcję piwa. Różne czynniki wpłynęły na to opóźnienie, generalnie są one znane ludziom z piwnej branży, więc nie będę się nimi tu zajmował. W każdym razie dużym zaskoczeniem było dla mnie gdy we wrześniu...
-
Channel: Browary polskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment