Czy tak wygląda ześrutowany słód?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • khalid
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2013.08
    • 14

Czy tak wygląda ześrutowany słód?

Witam! Zamówiłem ostatnio trzy rodzaje słodów w jednym z polskich sklepów internetowych. Poprosiłem o śrutowanie. Dwa z nich dotarły do mnie opatrzone nalejkami "Śrtuowanie: nie". Moim okiem początkującego słód wygląda jednak na ześrutowany. Czy ktoś bardziej doświaczony może to ocenić na podstawie poniższych zdjęć? Dzięki!
    Attached Files
  • lotus
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2013.01
    • 89

Nie patrz na naklejkę . słód jest ześrutowany Widać że nie jest to "całe ziarno" tylko "zmielone" .

Comment

• khalid
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2013.08
      • 14

Dzięki!

Comment

Related Topics

Collapse

• SwinskiRyjek
        Bobik słodowany
        SwinskiRyjek
        Viking Malt toto oferuje pod nazwą handlową "Sprau" jako dodatek do zasypu mający znacznie podkreślić i uwypuklić aromaty i smaki chmielowe.

To takie ziarna wielkości grochu, przyjeżdżają w postaci nieco złamanej. Są dość twarde. Trzeba ześrutować i pomęczyć...
        2025-02-13, 19:23
      • dadek
        Vojkovice 252, Pivovar Koníček
        dadek
        Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
        2023-11-22, 06:14
      • darekd
        Zhůřák, Heavy Metal 15°
        darekd
        Browar spod Pilzna, którego właścicielem jest Amerykanin Chris Baerwaldt warzy już ponad 10 lat!

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...F%C5%99%C3%A1k

Dużo dobrego słyszałem...
        2024-02-26, 23:09
      • dadek
        Praha-Hostivař, U továren 31, Rodinný pivovar Vik
        dadek
        Po Hostivarach 1 i 2 to kolejny browar w tej okolicy Pragi ale tym razem rzemieślniczy. Zaczął funkcjonować we wrześniu 2020, a ja odwiedziłem jego siedzibę 2.10.2021 gdy to świętowano pierwszą rocznicę otwarcia. Najlepszy dojazd zapewniają kursujące tu co 10 minut pociągi, dojście od...
        2022-01-15, 04:06
      • dadek
        Domaniewek, Starego Browarnika 2, Browar Jabeerwocky
        dadek
        Duuużo wody w rzece Utracie upłynęło nim Browar Jabeerwocky wreszcie podjął produkcję piwa. Różne czynniki wpłynęły na to opóźnienie, generalnie są one znane ludziom z piwnej branży, więc nie będę się nimi tu zajmował. W każdym razie dużym zaskoczeniem było dla mnie gdy we wrześniu...
        2022-09-23, 00:52
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...