piwo z brewkita zamarzło

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wilkowski
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.12
    • 2

    piwo z brewkita zamarzło

    Witajcie,
    Postanowiłem zrobić swoje pierwsze piwo i niestety narozrabiałem.
    Wybralem piwo dolnej fermentacji z Brewkita - Amber Lager Gozdawa. Nie miałem innej możliwości utrzymania temperatury poniżej 18 stopni niż balkon więc zaryzykowałem.
    Piwo zacząłem robić 18. grudnia, 20 wystawiłem na balkon, do 25 było ok - brzeczka miała 10 stopni. Niestety 25 wyjechałem, a 26. przyszedł mróz...
    Wróciłem do domu 28 i brzeczka było lekko zmrożona.
    moje pytanie brzmi - czy z tego piwa coś jeszcze będzie ?
  • Mawel
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2014.04
    • 65

    #2
    Rób Eisbock'a
    Na Twoim miejscu przeniósłbym w ciepło i zobaczył czy drożdże ruszyły na nowo. W razie zaryzykowałbym i zadał nową partię drożdży.
    Poczekaj na rady bardziej doświadczonych forumowiczów.

    Comment

    • fidoangel
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 3491

      #3
      Co było zmrożone? Całość, powierzchnia?
      "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

      Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

      Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
      Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
      Sprawdź >>>Przewodnik<<<

      Comment

      • wilkowski
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2014.12
        • 2

        #4
        Zrobił się jakby "śryż" na około 3 cm od powierzchni, temperatura brzeczki była poniżej 0. Po wstawieniu do pomieszczenia pracuje ("bulgocze").

        Comment

        Przetwarzanie...
        X