Witajcie,
Postanowiłem zrobić swoje pierwsze piwo i niestety narozrabiałem.
Wybralem piwo dolnej fermentacji z Brewkita - Amber Lager Gozdawa. Nie miałem innej możliwości utrzymania temperatury poniżej 18 stopni niż balkon więc zaryzykowałem.
Piwo zacząłem robić 18. grudnia, 20 wystawiłem na balkon, do 25 było ok - brzeczka miała 10 stopni. Niestety 25 wyjechałem, a 26. przyszedł mróz...
Wróciłem do domu 28 i brzeczka było lekko zmrożona.
moje pytanie brzmi - czy z tego piwa coś jeszcze będzie ?
Postanowiłem zrobić swoje pierwsze piwo i niestety narozrabiałem.
Wybralem piwo dolnej fermentacji z Brewkita - Amber Lager Gozdawa. Nie miałem innej możliwości utrzymania temperatury poniżej 18 stopni niż balkon więc zaryzykowałem.
Piwo zacząłem robić 18. grudnia, 20 wystawiłem na balkon, do 25 było ok - brzeczka miała 10 stopni. Niestety 25 wyjechałem, a 26. przyszedł mróz...
Wróciłem do domu 28 i brzeczka było lekko zmrożona.
moje pytanie brzmi - czy z tego piwa coś jeszcze będzie ?
Comment