Witam,
Przedstawiam recepturę do konsultacji. Wszelkie uwagi mile widziane.
- 350g słodu Carahell – Weyermann (parzenie przez 30min w 70 st.)
- 350g słodu Carapils – Weyermann (parzenie przez 30min w 70 st.)
- 2 puszki ekstraktu jasnego WES (2x1.7 kg)
- 1 kg BA brew-kit PLUS (kończy się termin ważności i chciałbym wykorzystać).
- 30g chmiel Chinook/granulat (60 min)
- 30g chmiel Amarillo/granulat (20 min)
- 30g chmiel Citra/granulat (na koniec gotowania lub wrzucenie na cichą)
- Drożdze – gęstwa Danstar BRY-97 - American West Coast Ale Yeast
Co sądzicie o ww. składnikach? Czy któryś z nich wymaga zmiany/modyfikacji, może ewentualnie coś dodać (np. chmiele)?
Przedstawiam recepturę do konsultacji. Wszelkie uwagi mile widziane.
- 350g słodu Carahell – Weyermann (parzenie przez 30min w 70 st.)
- 350g słodu Carapils – Weyermann (parzenie przez 30min w 70 st.)
- 2 puszki ekstraktu jasnego WES (2x1.7 kg)
- 1 kg BA brew-kit PLUS (kończy się termin ważności i chciałbym wykorzystać).
- 30g chmiel Chinook/granulat (60 min)
- 30g chmiel Amarillo/granulat (20 min)
- 30g chmiel Citra/granulat (na koniec gotowania lub wrzucenie na cichą)
- Drożdze – gęstwa Danstar BRY-97 - American West Coast Ale Yeast
Co sądzicie o ww. składnikach? Czy któryś z nich wymaga zmiany/modyfikacji, może ewentualnie coś dodać (np. chmiele)?
Comment