Cześć,
chodzi o 13 BLG oczywiście...
jestem nowy więc pozdrowienia i od razu przechodzę do tematu - chcę uważyć swoje pierwsze piwo z zacieraniem - Belgian Pale Ale korzystając z surowców:
Słód Pale ale 3,4kg
Słód Monachijski 0,4kg
Słód Melanoidynowy 40 0,2kg
Słód Abbey 0,4kg
Chmiel Saaz 45g
Chmiel Styrian Goldings 30g
oraz drożdże - Fermentis Abbaye
Produkty pochodzą z zestawu, więc nie mam dużej możliwości modyfikacji.
Pytanie - w jaki sposób wzbogacić to piwo o nuty owocowe i podbudować?
Na myśl przychodzi mi - dodać skórkę pomarańczy pod koniec gotowania, może dodać więcej słodu? Czy macie jakieś pomysły?
ori2go
chodzi o 13 BLG oczywiście...
jestem nowy więc pozdrowienia i od razu przechodzę do tematu - chcę uważyć swoje pierwsze piwo z zacieraniem - Belgian Pale Ale korzystając z surowców:
Słód Pale ale 3,4kg
Słód Monachijski 0,4kg
Słód Melanoidynowy 40 0,2kg
Słód Abbey 0,4kg
Chmiel Saaz 45g
Chmiel Styrian Goldings 30g
oraz drożdże - Fermentis Abbaye
Produkty pochodzą z zestawu, więc nie mam dużej możliwości modyfikacji.
Pytanie - w jaki sposób wzbogacić to piwo o nuty owocowe i podbudować?
Na myśl przychodzi mi - dodać skórkę pomarańczy pod koniec gotowania, może dodać więcej słodu? Czy macie jakieś pomysły?
ori2go
Comment