W-34/70 Dozowanie

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • krizzo
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.01
    • 28

    #1

    W-34/70 Dozowanie

    Panowie zamówiłem sobie saflager w-34/70

    Jedne opakowania mają nadrukowane 20-30 litrów


    A to co mam ma nadrukowane 10-15 litrów


    Chcę zrobić warkę tak 25L

    Dać dwie saszetki czy jedną? na mój rozum chyba bym wrzucił dwie te 10-15stki
    Ostatnia zmiana dokonana przez krizzo; 2015-01-23, 16:04.
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10796

    #2
    Dawałem jedna na 20l, dobrze jest zrobić starter
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • krizzo
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2015.01
      • 28

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
      Dawałem jedna na 20l, dobrze jest zrobić starter
      Dzięki za odpowiedź, dam jednak dwie i potem sobie zostawię gęstwę, nawarze znowu jakiegoś dolniaka to się odbije na drożdżach

      Comment

      • Jimmy_jb
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.11
        • 911

        #4
        Jeszcze zależy ile blg ma mieć to piwo. Poniżej 16 dałbym jedną a w jakimś mocniejszym już bym się zastanowił nad dwoma.
        Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • elbinger
          Sprzedam pokale restauracyjne EB + inne w komplecie
          elbinger
          Sprzedam w komplecie pokale RESTAURACYJNE EB i masę dodatkowych gratis z lat PRL.
          Jestem mocno elastyczny, mogę zawieźć, mogę kupca przyjąć u siebie w domu.
          Nie chciałbym sprzedawać pojedynczo, bo teraz taka kolekcja już nie do zdobycia.

          Jeśli ktoś będzie zainteresowany
          ...
          2022-02-27, 09:06
        • elbinger
          Pokale EB RESTAURACYJNE moje zbiory - Identyfikacja Restauracji i Klubów EB
          elbinger
          Dzień dobry.
          Porządkuję swoje zbiory pokali restauracyjnych i klubowych EB.
          Wszyscy lubimy piwo, chodzimy po knajpkach..
          Czy może ktoś z państwa może pomóc w identyfikacji miast z których pochodzą pokale?
          Część wiem, ale chciałbym uzupełnić te dane.
          Nie...
          2022-02-05, 15:24
        • Grbuy
          Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
          Grbuy
          Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
          2023-11-30, 20:57
        • heckler
          Czechy, Počátky, Počátky 36, Pivovar Počátky
          heckler
          Počátky, to malutka wioska która leży w paśmie Železné hory, ot taki mały koniec świata, gdzie ptaki zawracają i kończy się asfalt. Dalej autem już nie pojedziemy.
          Tuż a mostkiem przy wąskiej drodze znajduje się posesja pana Libor Hančar. Człowiek orkiestra, mnóstwo zainteresowań,...
          2023-06-15, 11:52
        • Serokomlak
          Islandia, Hveragerði, Breiðamörk 2, Ölverk Pizza & Brewery
          Serokomlak
          Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie

          „Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
          Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...
          2024-11-03, 01:56
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...