Niedziałająca strona browamator.pl

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Qubczyk
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.11
    • 14

Może za dużo "gratisików" i nie starczyło na porządny serwer...
    Attached Files

Comment

• Areh
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2014.12
      • 120

Podaję Ci na tacy linka gdzie możesz poczytać o tym jak zrobić to o co pytasz, a Ty twierdzisz że nie pomagam? Może mam tam wejść za Ciebie i skopiować tutaj cały opis, bo Tobie się nie chce dwa razy kliknąć? Trochę więcej samodzielności. Jak masz problem z obsługą Google, to po prostu zaproś do domu kogoś kto się na tym zna, zapłać mu i będziesz miał problem z głowy.

Comment

• kostas
        • 2014.08
        • 212

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Areh Wyświetlenie odpowiedzi
        Jak masz problem z obsługą Google, to po prostu zaproś do domu kogoś kto się na tym zna, zapłać mu i będziesz miał problem z głowy.
        Pisząc ten post poczułeś się dużo lepiej, prawda?
        Ostatnia zmiana dokonana przez kostas; 2015-01-27, 19:16.
        Browar Domowy El Greco na Facebooku

Comment

• Areh
          • 2014.12
          • 120

Czas który zmarnowałeś na wymyślanie tej odpowiedzi mogłeś poświecić na próbę rozwiązania problemu (kilka sugestii padło wyżej), ale jak widzę, bardziej zależy Ci na przepychankach na forum niż rozwiązaniu problemu.

Comment

• kostas
            • 2014.08
            • 212

Czas zwłoki w odpowiedzi który jak sądzę dokładnie zdążyłeś odmierzyć, przeznaczyłem na rozwiązywanie swojego problemu. Twoje
            Ostatnia zmiana dokonana przez kostas; 2015-01-27, 19:26.

Comment

• Areh
              • 2014.12
              • 120

Skoro nie piszesz że problem występuje dalej, to wnioskuję że udało się go rozwiązać. Może powiesz co pomogło - proxy czy zmiana DNSów. Może się to przydać innym.

Comment

• kostas
                • 2014.08
                • 212

Pomogło otwarcie poprzez http://anonymouse.org/anonwww.html
                Innego rozwiązania się nie doszukuję bo się nie znam, a to co chciałem już mam
                Ostatnia zmiana dokonana przez kostas; 2015-01-27, 19:36.

Comment

• behegrzmot
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2009.01
                  • 276

O ile z przeglądaniem stron przez serwer proxy nie miałbym problemu tak przy próbie robienia zakupów przez taki serwer zapaliłaby mi się czerwona lampka ostrzegawcza. Zobacz czy możesz wejść na stronę bezpośrednio przez IP, jeśli możesz to wymuszenie wybranych serwerów DNS w przeglądarce pomoże i będzie to kwestia kilku sekund (ew. minut jeśli musisz sobie wygooglać jak to zrobić). I przede wszystkim będzie to rozwiązanie bezpieczne w przeciwieństwie do proxy...

Comment

• kostas
                    • 2014.08
                    • 212

Niestety, nie mogę wejść na stronę bezpośrednio przez IP. Na obecną chwilę żadnych konkretnych zakupów nie planuję, bynajmniej jak się teraz okazało, nie przez BA Również rozważałem poważnie kwestię bezpieczeństwa zakupów przez ten serwer, i mam co do tego wątpliwości.

Comment

• behegrzmot
                      • 2009.01
                      • 276

Kostas, powinniśmy w ogóle od tego zacząć - u kogo masz wykupiony dostęp do internetu? Nie masz przypadkiem jakiegoś pakietu "bezpieczny internet" narzuconego przez dostawcę? Bo to generalnie dziwna sprawa, żeby jakaś pula IP była zwyczajnie zablokowana (no chyba, że BA stoi na wyjątkowo "szemranym" serwerze).

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kostas Wyświetlenie odpowiedzi
                      Na obecną chwilę żadnych konkretnych zakupów nie planuję, bynajmniej jak się teraz okazało, nie przez BA
                      Błagam cię, słowa "przynajmniej" i "bynajmniej" to NIE są synonimy, używaj ich poprawnie.

Comment

• kostas
                        • 2014.08
                        • 212

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika behegrzmot Wyświetlenie odpowiedzi
                        Kostas, powinniśmy w ogóle od tego zacząć - u kogo masz wykupiony dostęp do internetu? Nie masz przypadkiem jakiegoś pakietu "bezpieczny internet" narzuconego przez dostawcę? Bo to generalnie dziwna sprawa, żeby jakaś pula IP była zwyczajnie zablokowana (no chyba, że BA stoi na wyjątkowo "szemranym" serwerze).
                        Moim dostawcą Internetu jest Multimedia, ale nie sądzę żeby miało to jakieś znaczenie. To jest jedna, jedyna strona z którą jest taki problem.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika behegrzmot Wyświetlenie odpowiedzi
                        Błagam cię, słowa "przynajmniej" i "bynajmniej" to NIE są synonimy, używaj ich poprawnie.
                        I widzisz, w tej kwestii można wytykać sobie takie błędy do białego rana: Twój "Internet" napisany z małej litery, czy zwrócenie się do mojej osoby per "cię", które napisane zostało przez Ciebie z małej litery. Niemniej jednak przemyślałem to, i rzeczywiście masz rację - sam do co po niektórych rzeczy jestem wyczulony i rzadko kiedy uda mi się powstrzymać od zwrócenia uwagi, więc dobrze to rozumiem
                        Ostatnia zmiana dokonana przez kostas; 2015-01-27, 21:44.

Comment

• behegrzmot
                          • 2009.01
                          • 276

Moim dostawcą Internetu jest Multimedia, ale nie sądzę żeby miało to jakieś znaczenie. To jest jedna, jedyna strona z którą jest taki problem.
                          Nie widzę na stronie Multimedii żadnej informacji o blokowaniu wybranych serwerów więc niestety zagadki nie pomogę rozwiązać.

I widzisz, w tej kwestii można wytykać sobie takie błędy do białego rana: Twój "Internet" napisany z małej litery, czy zwrócenie się do mojej osoby per "cię", które napisane zostało przez Ciebie z małej litery. Niemniej jednak przemyślałem to, i rzeczywiście masz rację - sam do co po niektórych rzeczy jestem wyczulony i rzadko kiedy uda mi się powstrzymać od zwrócenia uwagi, więc dobrze to rozumiem
                          Co prawda w moim poprzednim poście znalazłbym błędy stylistyczne ale żaden wskazany przez ciebie błąd w istocie błędem nie jest Proszę też mi nie wytykać interpunkcji w tej odpowiedzi
                          Ani nie darzę cię szczególnym szacunkiem, żeby pisać do ciebie z wielkiej litery (jeśli do kogoś na forum napiszę z wielkiej litery to z rozpędu) ani nie zamierzam się zastanawiać którą wersję pisowni słowa "internet" zastosować (bo pełnej zgody w tym temacie nie ma).

Comment

Przetwarzanie...
                          X