Piwo z brewkitu kipi po otwarciu butelki

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • titan
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2014.08
    • 122

    #16
    Dzieki, tak zrobie.

    Comment

    • titan
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2014.08
      • 122

      #17
      Jak powiedziałem tak zrobilem, piwo jest juz na cichej,utrzymac taka temperature jak jest(21st) czy obniżyć ?

      Comment

      • titan
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2014.08
        • 122

        #18
        Chyba już do siebie piszę Otwarłem dziś następne piwo to juz dwa tygodnie, dalej nie nagazowane

        Comment

        • Smoogler
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2008.01
          • 29

          #19
          Stout jest stylem dość nisko nasyconym CO2. Ale po 3 dniach żeby piwo otwierać? Nalewaj sobie w małą plastikową butelkę po wodzie mineralnej i sprawdzaj na niej nagazowanie. Wtedy wiesz bez otwierania, jak twarda to butelki do piwnicy.. Lub ewentualnie można plastik otworzyć i spróbować..

          Comment

          • titan
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2014.08
            • 122

            #20
            Dzięki, naprawdę dobry pomysł z tą butelką. No nie drugi raz probowałem po dwóch tygodniach. Teraz przełożyłem piwko do temp ok 20st. mam nadzieję ze to pomoże.

            Comment

            • titan
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2014.08
              • 122

              #21
              Pomocy, trzy tyg. minelo piwo dalej nienagazowane, już na ostatni tydzień przeniosłem do temperatury pokojowej. Czy jest jeszcze dla niego jakiś ratunek ?

              Comment

              • mariucha
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2014.05
                • 13

                #22
                A w cześniej gdzie to piwo stało skoro dopiero teraz przeniosłeś je do pomieszczenia z temp. pokojową?

                Comment

                • titan
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2014.08
                  • 122

                  #23
                  Wcześniej stało w temp 17 st

                  Comment

                  • mariucha
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2014.05
                    • 13

                    #24
                    w 17C powinno się nagazować już wcześniej, ale nie zaszkodzi jak potrzymasz teraz kiedy fermentacja już ustała w cieplejszym pomieszczeniu. Potrzymaj tydzień albo nawet i dwa i wtedy sprawdź ponownie.

                    Comment

                    • titan
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2014.08
                      • 122

                      #25
                      Dziś próbowałem, jest delikatna poprawa, słychać już przynajmniej delikatne pssyt przy otwieraniu i da sie wymusić pianę, niestety nasycenie jest mizerniutkie.

                      Comment

                      • SzwagierMinazuki
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2015.01
                        • 35

                        #26
                        No skoro pojawił się gaz to jednak pacjent przeżył.
                        Co u Szwagra piszczy?

                        Comment

                        • titan
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2014.08
                          • 122

                          #27
                          Ale zdecydowanie za mało Potrzymam jeszcze parę dni w cieple, później przeniosę do garażu (10st), może te minimalne ilości gazu z szyjki rozpuszczą sie jeszcze w piwie.

                          Comment

                          Przetwarzanie...
                          X