Czeski pils - długość cichej fermentacji.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • m2200
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2013.10
    • 223

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobong
    ale gwarantuje Ci , że Twoje własne piwo będzie ci na pewno bardziej smakować niż ikony stylów.

Dokładnie tak jest. Mam na koncie dopiero osiem warek a z efektów jestem bardzo zadowolony. Wczoraj otworzyłem swojego stouta owsianego - tak dobrego stouta jeszcze nie piłem Wieczorem w pubie piłem Beamisha i o wiele mniej mi smakował
    Dzięki jeszcze raz za wartościowe informacje!
    pozdrawiam
    Nie samym piwem żyje człowiek ale...

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Belgia, Gent, Botermarkt 5, Artevelde Stadsbrouwerij
      dadek
      Browar restauracyjny w samym sercu pięknej gentskiej starówki odwiedziliśmy 5.08.2024. Mieści się on na parterze 2-piętrowej białej kamienicy, przed którą wprost na bruku rozstawiono ogródek z firmowymi parasolami otoczony skrzyniami z zielenią. Mimo, że to ulica można tu przyjemnie posiedzieć...
      2024-09-17, 00:54
    • ohdesu
      Piana przy cichej fermentacji
      ohdesu
      To moje pierwsze piwo z brew kitu, pale ale + suchy ekstrakt. Fermentacja w ok. 20 stopniach. Na cichą przelałem po 9 dniach, gdy co kilkadziesiąt sekund był ruch w rurce. Po burzliwej ciągle utrzymywała się piana na piwie, po przelaniu piana ciągle na tym samym poziomie. Bulgota mniej więcej...
      2019-03-03, 15:39
    • heckler
      Rozstání-Moravská Třebová, Rozstání 31, Pivovar Mlejn
      heckler
      Mlejn, to kolejny ,wiejski, browarek, który powstał na skraju malutkiej wioski Rozstání oddalonej o niespełna osiem kilometrów od Moravská Třebová. Browar zajmuje część kompleksu starego młyna, który stoi tuż przy drodze, zaraz za torami kolejowymi i u podnóża górki Doubravice....
      2023-08-30, 09:11
    • majkelpl
      Długość fermentacji cichej, pierwsze piwo!
      majkelpl
      Cześć Wszystkim!

Zaczynam swoją przygodę z piwowarstwem domowym Jako, że nie mam żadnego doświadczenia w tej materii zaczynam od brewkitu Coopersa Australian Lager.

Ciągle czytam i czytam i dziwi mnie, że większość ludzi butelkuje piwo robione z brewkitu...
      2016-03-05, 15:21
    • m2200
      Kiedy wrzucać przyprawy podczas cichej fermentacji?
      m2200
      Witam,

wracam do problematyki mojego warzenia azjatyckiego ale'a z przyprawami. Fermentacja burzliwa już powoli się kończy (10 dzień), trzeba będzie niedługo zlać na cichą.

Na cichej mam zamiar potrzymać piwo około dwóch tygodni (oczywiście zalezy to od tego...
      2019-05-16, 18:06
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...