Witajcie drodzy piwowarzy.
Uwarzyłem ostatnio piwo Jasne Pełne na ekstraktach, jest to moja 4 warka.
Ekstrakt poczatkowy 12 Blg.
Ekstrakt końcowy 4 Blg.
Tydzień fermentacji burzliwej.
10 dni fermentacji cichej, miałem się już brać za butelkowanie i moim oczom ukazał się oto taki widok:
Spróbowałem piwa i okazało się gorzkie i kwaśne, próbę smakowa robiłem też wcześniej gdzieś w 7 dniu cichej i piwko smakowało bardzo dobrze.
Co mogło być przyczyna zakażenia i jak jej uniknać w przyszłości.
Proszę o poradę.
Uwarzyłem ostatnio piwo Jasne Pełne na ekstraktach, jest to moja 4 warka.
Ekstrakt poczatkowy 12 Blg.
Ekstrakt końcowy 4 Blg.
Tydzień fermentacji burzliwej.
10 dni fermentacji cichej, miałem się już brać za butelkowanie i moim oczom ukazał się oto taki widok:
Spróbowałem piwa i okazało się gorzkie i kwaśne, próbę smakowa robiłem też wcześniej gdzieś w 7 dniu cichej i piwko smakowało bardzo dobrze.
Co mogło być przyczyna zakażenia i jak jej uniknać w przyszłości.
Proszę o poradę.
Comment