Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika defrugo
Wyświetlenie odpowiedzi
jak ochłodzić fermentor?
Collapse
X
-
Komórka lokatorska 14*C - ideolo dla Danstar Nottingham, bez żadnych kombinacji.Last edited by fidoangel; 2015-02-27, 20:58."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krizzo Wyświetlenie odpowiedziDo takiej zamrażarki jak mam ja, można wsadzić grzałkę z terrarium i sterować ciepłem tak samo jak zimnem, do komórki wejdzie myślę takie coś Jak wiadomo zamrażarka izoluje i ciepło i zimno także z prądem też będzie spoko.
Tzn teoretycznie mógłbym sobie tam podciągnąć gniazdko z włącznika światła, ale ktoś wpadł na pomysł, że gasząc światło we wspólnym korytarzu dla komórek lokatorskich, odcinany jest prąd również do świateł we wszystkich komórkach
Tak więc nici z jakimkolwiek prądem w mojej piwniczce. Dlatego rozmyślam, nad butelkami z ciepłą wodą.
Pomyślę nad tymi drożdżami, ale pudło pewnie też zrobię i zobaczę jak się sprawdza, bo na jednych drożdżach nie będę przecież wszystkiego fermentował
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika defrugo Wyświetlenie odpowiedziNie mam dostępu do prądu, jak już napisałem
Tzn teoretycznie mógłbym sobie tam podciągnąć gniazdko z włącznika światła, ale ktoś wpadł na pomysł, że gasząc światło we wspólnym korytarzu dla komórek lokatorskich, odcinany jest prąd również do świateł we wszystkich komórkach
Tak więc nici z jakimkolwiek prądem w mojej piwniczce. Dlatego rozmyślam, nad butelkami z ciepłą wodą.
Pomyślę nad tymi drożdżami, ale pudło pewnie też zrobię i zobaczę jak się sprawdza, bo na jednych drożdżach nie będę przecież wszystkiego fermentował
Chyba będzie wygodniej w domu schładzać, nie trzeba tyle biegaćLast edited by krizzo; 2015-02-27, 21:47.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika defrugo Wyświetlenie odpowiedziNie mam dostępu do prądu, jak już napisałem
Comment
-
Comment