5kg Bohemian Pilsner
250g Carapils
20min 50c
30min 64c
30min 70c
mash-out 77c
Gotowanie 80minut
Saaz 100g 10minuta
Saaz 50g 65minuta
Saaz 50g na koniec
Drożdże w-24/70 23g
Dolane było z tego co pamiętam 6L wody żeby wyszło 13BLG
Fermentowałem 25L pilsa 13BLG w 10.5st C
27/01/2015 zadane
10/02/15 Zlane na cichą po 13 dniach, BLG 5.5
23/02/2015 4.5 -5 BLG - Zabutelkowane 126 gram cukru, łącznie po 26 dniach
Będą granaty? Trzeźwo myśląc dałem same grube butelki
250g Carapils
20min 50c
30min 64c
30min 70c
mash-out 77c
Gotowanie 80minut
Saaz 100g 10minuta
Saaz 50g 65minuta
Saaz 50g na koniec
Drożdże w-24/70 23g
Dolane było z tego co pamiętam 6L wody żeby wyszło 13BLG
Fermentowałem 25L pilsa 13BLG w 10.5st C
27/01/2015 zadane
10/02/15 Zlane na cichą po 13 dniach, BLG 5.5
23/02/2015 4.5 -5 BLG - Zabutelkowane 126 gram cukru, łącznie po 26 dniach
Będą granaty? Trzeźwo myśląc dałem same grube butelki
Comment