Może już było, ale nurtuje mnie to od dawna, więc zapytam. Którą gęstwę lepiej użyć: starszą z 2 szarży, czy młodszą, ale już po kilku warkach (4/5)?
gęstwa - która lepsza?
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Zamierzam uwarzyć wędzonego Barley Wine z receptury z tego bloga: http://blog.rewak.eu/tag/barley-wine/
w tym samym czasie chcę uwarzyć z niego "świątecznego" cienkusza, dodając do niego wędzonych śliwek (i suszonych fig?) i szczypty przypraw korzennych.
Modyfikuję...-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
-
Alterlangen to dzielnica niskiej jednorodzinnej zabudowy w postaci stylowych domów o czerwonych, spadzistych dachach otoczonych zielenią. Leży po drugiej stronie rzeki Regnitz niż centrum Erlangen. Z dworca kolejowego do restauracji Drei Linden piechotą jest 1,7 km. Trasa wiedzie dwoma mostami...
-
Channel: Niemcy
2025-02-12, 02:28 -
-
DNIPA 18 ekstraktu, 8vol, tylko dwa chmiele. Plusy tego piwa (poza ceną w Lidl'u)-ładny winogronowy zapach na wejściu, poza tym jest passiflora, rozmaryn, wanilia, sok z pomarańczy, nuta dolna trochę jałowcowej żywicy i kosaćca, w sumie las, w tym przypadku, las deszczowy. W smaku niestety bardzo...
-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-01-18, 09:30 -
-
Ekstrakt 11.5*, alko 5.0%, IBU 26.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - ładne firanki.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - chmiel ziołowy.
Smak - słodkawe, słodowe z fajnym chmielem i dopasowaną goryczką
Bardzo...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Mam do sprzedania zestaw startowy do domowej produkcji piwa; W skład zestawu wchodzą:
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą oraz kranik
- termometr analogowy
- ballingometr / areometr / cukromierz 0-25º BLG wraz ze szklaną...2 Photos-
Channel: Targowisko piwowarskie
2024-09-15, 11:09 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment