Dezynfekcja NaOH-neutralizacja

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

    #16
    Przeczytałem na piwo.org temat o dezynfekcji i już wiem, skąd to zamieszanie. Jak to na forach bywa, na trzynaście stron dyrdymałów i zwykłych bzdur jest kilka wypowiedzi rzeczowych i przydatnych w użyciu, jednak trudnych do wykrycia dla kogoś, kto nie ma minimalnej chociaż wiedzy z dziedziny chemii.

    Szczerze mówiąc, stwarzanie niemałych trudności tylko po to, żeby je potem bohatersko pokonać, nie wzbudza u mnie podziwu.

    Comment

    • Gdina
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2014.08
      • 109

      #17
      Pytanko z gatunku takich niewinnych a tu proszę, ile treści do poczytania. Chciałem tylko napisać, że piwko ma się dobrze.. Z 11 Blg zeszło do mniej niż 3Blg.Burzliwa z jednodniowym spadkiem temperatury 12dni. Niezły zapach i kolorek. Za 2/3 dni do butelek. Dochmieliłem na zimno Saazem 50gr, tak bez planu, szkoda mi było go wyrzucić. Większej krzywdy, raczej tym działaniem nie wyrządzę

      Comment

      Przetwarzanie...
      X