Witam! Uwarzyłem ostatnio barley wine będące klonem Nogne #100. Wyszło naprawdę dobre. Zostały w nim użyte następujące słody:
8.8kg Thom Fawcett Maris Otter
1kg Wheat Malt
200grams Chocolate Malt
RAZEM: 10 kg
Zamierzam teraz nieco zodyfikować recepturę (zostały mi wyżej wymienione słody), tak by powstało smoked barley wine. Czy ktoś może mi doradzić jakiego wędzonego słodu (i ile) należy dodać, by wraz z powyższymi słodami wyszło coś ciekawego? Z góry dzięki!
8.8kg Thom Fawcett Maris Otter
1kg Wheat Malt
200grams Chocolate Malt
RAZEM: 10 kg
Zamierzam teraz nieco zodyfikować recepturę (zostały mi wyżej wymienione słody), tak by powstało smoked barley wine. Czy ktoś może mi doradzić jakiego wędzonego słodu (i ile) należy dodać, by wraz z powyższymi słodami wyszło coś ciekawego? Z góry dzięki!
Comment