Jako że po mojej pierwszej warce zebrałem gęstwę Danstar Nottingham i zostało mi jeszcze po 40g Lubelskiego i Marynki, narodził się w mojej głowie pomysł, aby uwarzyć foreign extra stouta. Pomysł na zasyp mam taki:
Słód Pale Ale 5kg Strzegom
Słód Czekoladowy Ciemny - 0.250kg Strzegom
Jęczmien Prażony - 0.250kg Strzegom
Słód Karmelowy 150 - 0.250kg Strzegom
Płatki Jęczmienne 0.4kg
Wyliczyło mi 16 plato przy 22l
Tworząc recepturę podpierałem się tym co znalazłem w internecie, ale będzie to dopiero moja druga warka, więc chciałem zapytać bardziej doświadczonych piwowarów czy coś dodać/odjąć, coś poprawić.
Dodam że do dyspozycji mam tylko to co jest na stanie sklepu piwoszarnia.pl, bo zależy mi na odbiorze osobistym w Łodzi.
Słód Pale Ale 5kg Strzegom
Słód Czekoladowy Ciemny - 0.250kg Strzegom
Jęczmien Prażony - 0.250kg Strzegom
Słód Karmelowy 150 - 0.250kg Strzegom
Płatki Jęczmienne 0.4kg
Wyliczyło mi 16 plato przy 22l
Tworząc recepturę podpierałem się tym co znalazłem w internecie, ale będzie to dopiero moja druga warka, więc chciałem zapytać bardziej doświadczonych piwowarów czy coś dodać/odjąć, coś poprawić.
Dodam że do dyspozycji mam tylko to co jest na stanie sklepu piwoszarnia.pl, bo zależy mi na odbiorze osobistym w Łodzi.
Comment