Słód bursztynowy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • carlsten
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.02
    • 26

    Słód bursztynowy

    Witam, czy mógłby mi ktoś obeznany, przybliżyć charakterystykę słodu bursztynowego ze strzegomia? Informacje jakie znalazłem są znikome. Czy to jest słód karmelowy? Jak mocno "ciasteczkowy" jest w porównaniu ze słodem Abbey? Jaka jest jego wydajność, jakie smaki i zapachy wnosi, kolor?
    Dzięki
  • zgoda
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 3516

    #2
    Opiekany. Podobny do biscuit, tylko mocniejszy.
    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

    Comment

    Przetwarzanie...
    X