Płatki ryżowe

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • herostrates
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.11
    • 16

Płatki ryżowe

Koledzy, jak poznać czy płatki ryżowe które posiadam są błyskawiczne?
    Last edited by herostrates; 2015-04-11, 16:13.
  • Stasiek
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2007.02
    • 608

A na opakowaniu nie jest napisane?
    Jeśli nie, to myślę że spokojnie możesz założyć że są błyskawiczne. Nie błyskawiczne nie jest łatwo znaleźć w sklepach...

Comment

• dominik_walkowiak
      Porucznik Browarny Tester
      • 2013.10
      • 335

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Stasiek
      Jeśli nie, to myślę że spokojnie możesz założyć że są błyskawiczne. Nie błyskawiczne nie jest łatwo znaleźć w sklepach...
      Dokładnie, na opakowaniu powinno pisać

Comment

• gobong
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.04
        • 658

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Stasiek
        Pozwolę się nie zgodzić, kupuje płatki ryżowe regularnie, nie do piwa, w mojej miejscowości, fakt że nie metropolii, 16 tys mieszkańców, można je kupić tylko w 1 sklepie i są to zwykłe, nie błyskawiczne . Poważnie objechałem chyba wszystkie sklepy za płatkami ryżowymi i tylko w jednym markecie je znalazłem na szczęście maja je w stałej ofercie. W 2 najbliższych sklepikach tak co regularnie pytam się o płatki ryżowe i nadal ich nie ma.

Comment

• dominik_walkowiak
          Porucznik Browarny Tester
          • 2013.10
          • 335

Dodam tylko moje spostrzeżenia na temat dodawania płatków ryżowych do piwa, w jednym z piw użyłem 16% płatków i piwko strasznie powoli się klaruje i myślę że sie wogole nie sklaruje.
          Pozostałe piwa po leżakowaniu w butelkach klaruje sie ładnie, nawet pszenica jest klarowna.

Comment

Przetwarzanie...