Druga Warka z brewkitu

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sarcev
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.03
    • 1

Druga Warka z brewkitu

Witajcie! jest to mój pierwszy wiec proszę o wyrozumiałość.
    Pierwszą warkę wykonałem z Brewkitu typ REAL ALE(Coopers). Dodałem cukier, czyli tak jak pisze producent. Piwo już zlane w butelki, leżakuje w piwnicy.
    W tej chwili bede ważył drugą warkę, tym razem DARK ALE. Nie chce używać cukru, wiec zakupilem puszkę ekstraktu słodowego ciemnego. I teraz pytanie, czy jednak dodać glukozę podczas?(np 500g) Czy lepiej odpuścić wogóle wszelkiego rodzaju cukry???
    Jakie macie doświadczenie w tej kwestii.
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10806

Po primo piwo warzymy
    po drugie primo daj sam ekstrakt
    Mniej książków więcej piwa

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Vojkovice 252, Pivovar Koníček
      dadek
      Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
      2023-11-22, 06:14
    • dadek
      Potštejn, Na Brnou 394, Pivovar Clock/Fenetra
      dadek
      Jak już wspomniałem w temacie o browarze Clock, https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...67#post2324167 we wrześniu 2021 zakończono definitywnie warzenie w "dolnym browarze" na Školní w centrum miasteczka, skupiając się na produkcji w "górnym" tuż przy stacji ČD.
      Taka...
      2022-02-28, 04:41
    • Mar11111
      Początki z brewkitem...
      Mar11111
      Cześć. To mój pierwszy temat, chciałem Was zapytać o pewną sprawę.
      ​​​​​​Nastawiłem dwa tyg temu moją drugą "partię" piwa z brewkitu. Pierwszy to był Coopers Lager + drożdże z zestawu + 1kg glukozy. Po ok 10 dniach ilość cukru wskazywało na 1BLG. Zabutelkowałem,...
      2024-04-20, 15:46
    • dadek
      Austria, Wiedeń, Absberggasse 27, Bräuhaus Ten. Fifty.
      dadek
      30.04.2024 odwiedziliśmy dzielnicę Favoriten leżącą na południe od Hauptbahnhof, gdzie w 2018 roku zaczął swą działalność malutki browarek Ten. Fifty. Dojechać tu można tramwajami 6 i 11, po czym dojść 200 m.
      Miejsce na browar jest idealne - to jeden postindustrialnych budynków...
      2024-05-24, 00:56
    • dadek
      Stary Sącz, Jana Pawła II 58, Browar Personall Kraft
      dadek
      Browar z restauracją o dość dziwnej nazwie otworzył swe podwoje w listopadzie 2021. Nasza ekipa dotarła tu 12.02.2022 korzystając z ostatniego weekendu gdy można było wykorzystać Bilet Weekendowy PKP IC (beton zarządzający ta firmą zlikwidował go argumentując "bo ludzie jeździli...
      2022-04-08, 02:05
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...