A jeszcze chciałbym wrócić do mojego wcześniejszego pytania czy zamiast cukru mogę dać syrop malinowy i jeżeli tak to czy dało by to jakieś efekty smakowe/zapachowe? Co do ilości to łatwo obliczyć bo na butelkach jest podana ilość cukru w syropie
Jak dodac troche % do brewkita
Collapse
X
-
Nikt tu nie mówi o tym żeby piwo miało 9voltow teraz mi wychodzi 4 i jest słabe w smaku, juz wiem ze mogę smak wzbogacić dodając chmielu teraz by mnie tylko interesowało podniesienie alkocholu o 1 Góra 1,5% czy to tak dużo? Jako ze nie mam dużego doświadczenia oraz warunków aby samemu zacierać to robię co mogę aby sobie uprzyjemnić robienie i picie mojego piwka a więc kolego przedmowco takie uwagi proszę sobie schować w buty to przynajmniej będziesz wyższyComment
-
Zwiększenie procentów nie da Ci raczej jakiś lepszych doznań smakowych, w piwie nie chodzi tylko o alkohol dlatego dostajesz takie odpowiedzi. Zrób sobie parę różnych brewkitów i oceń wtedy co Ci odpowiada, a potem bierz się za zacieranie, naprawdę do tego jakieś super warunki potrzebne nie są, a wtedy będziesz mógł robić bardziej treściwe piwa.Browar domowy SKOTARComment
-
Przede wszystkim widać, że twoja wiedza o fermentacji jest zerowa, bo gdyby była jakakolwiek, to nie zadawałbyś takiego głupiego pytania.
Alkohol pochodzi z fermentacji cukrów, więc trzeba dodać cukru w dowolnej postaci lub ekstraktu słodowego. Ilość można sobie wyliczyć na podstawie informacji, znajdujących się w internecie, np. na ściągach dla uczniów gimnazjum. Nie oczekuj, że ktoś odwali za ciebie cała robotę, bo takich pytań, jak tanio się sponiewierać, mamy po dziurki w nosie.
Rejestrując się, wyraziłeś zgodę na przestrzeganie regulaminu forum. A w nim stoi, że należy używać języka polskiego. Bądź więc uprzejmy stosować poprawnie polszczyznę, bo aż oczy bolą przy czytaniu twoich tekstów.Comment
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
Related Topics
Collapse
-
Browar restauracyjny w samym sercu pięknej gentskiej starówki odwiedziliśmy 5.08.2024. Mieści się on na parterze 2-piętrowej białej kamienicy, przed którą wprost na bruku rozstawiono ogródek z firmowymi parasolami otoczony skrzyniami z zielenią. Mimo, że to ulica można tu przyjemnie posiedzieć...
-
Channel: Belgia
-
-
Od stycznia Gliwice mogą pochwalić się nowym browarem, lub browarkiem, gdyż nie wiem czy to nie najmniejszy legalnie działający browar w naszym kraju. Jeżeli się mylę to sorki i proszę o sprostowanie.
Sprzęt to warzelnia o pojemności, tylko 200 l, a tanki są tylko dwa i maja...-
Channel: Śląskie
-
-
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w
XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem... -
Witam.
Zaczynamy z mężem przygodę piwowarską (3 brewkity za nami) i chcemy nastawić "Brewferm Raspberry (Framboos) Malinowe 1,5 kg". I tu mam problem i proszę o pomoc:
dotychczas Brewkity gotowało się z wodą 10 minut i dopiero do wiadra, uzupełnić wodą, ostudzić,...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Witam,
Dwa dni temu warzyłem swoje drugie domowe piwo. Tym razem (bo za pierwszym razem był to brewkit) z ekstraktu słodowego (jasny, 100% pilzneński). Na celu miałem eksperyment by na własnym przykładzie przekonać się jaka jest różnica w jakości piwa w 2 wariantach:...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment