Jak dodac troche % do brewkita

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • marhack
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.04
    • 13

    Jak dodac troche % do brewkita

    witam
    czy da sie jakos podrasowac brewkit jezeli chodzi o %? wedlug opisu na brewkicie jest 4% ja bym chcial to jakos podniesc do 5.5-6 i czy jezeli hcodi do podrasowania smaku najllepiej dodac szyszki chmielowe czy takie mielone wygladajace jak pokarm dla swinem korskich ?
  • fidoangel
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 3489

    #2
    Miejsce dla zupełnie początkujących piwowarów, którzy pomimo przestudiowania wszelkich artykułów i tematów na Forum nie mogą sobie poradzić ze startem.

    Miejsce dla zupełnie początkujących piwowarów, którzy pomimo przestudiowania wszelkich artykułów i tematów na Forum nie mogą sobie poradzić ze startem.
    "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

    Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

    Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
    Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
    Sprawdź >>>Przewodnik<<<

    Comment

    • zgoda
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.05
      • 3516

      #3
      Daj 2 butelki syropu malinowego.
      Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

      Comment

      • marhack
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2015.04
        • 13

        #4
        Nie wiem czy ty z tym syropem malinowym to tak na serio ale myślałem żeby na prawde dodać takiego syropu zamiast cukru, robił juz ktoś coś takiego? Jeśli tak to jaka ilość syropu odpowiada jakiej ilości cukru i czy ma to wogole sens? Czy nada to jakiego kolwiek smaku. Pozdrawiam

        Comment

        • marhack
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2015.04
          • 13

          #5
          Na jakimś forum w uk przeczytałem ze można dolać przed burzliwa flaszkę wódki (na 25l trzeba wlać 07) ale ponoć jest to tak 50/50 bo wódka może zabić drożdże

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10768

            #6
            W jakim celu ta wódka?
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • marhack
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2015.04
              • 13

              #7
              W celu zwiększenia liczby % do około 7

              Comment

              • ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23926

                #8
                Nie po to zatrudniasz drożdże do fermentacji żeby odwalać robotę za nie
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                Comment

                • marhack
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2015.04
                  • 13

                  #9
                  Tak, rozumiem ale drożdże w brewkicie dają około 4% a ja bym chciał więcej i więcej smaku, juz się dowiedziałem żeby dodać chmielu i to wzbogaci smak ale jeszcze nikt nic nie mówił jak podrasowac procety

                  Comment

                  • zgoda
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2005.05
                    • 3516

                    #10
                    Dadzą więcej jak dasz im żryć.
                    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10768

                      #11
                      Taniej będzie dosypać kilogram cukru
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • e-prezes
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2002.05
                        • 19260

                        #12
                        Więcej cukru i więcej bayanusów, tylko gdzie tu przyjemność

                        Comment

                        • artur_m
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2015.03
                          • 23

                          #13
                          rób normalnie tak jak w przepisie, a jak już ci tak bardzo zależy na tym aby było mocniejsze, to zawsze będziesz mógł wrzucić nura do szklanki.

                          Comment

                          • marhack
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2015.04
                            • 13

                            #14
                            Tzn przez dodanie więcej drożdży i cukru dodam %? Chcem żeby było mocniejsze ale tak tylko ze 2volty

                            Comment

                            • Cyriusz
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2014.05
                              • 3

                              #15
                              Drożdże same się namnożą. Potrzebują jednak mieć co przefermentować. Cukier się do tego nadaje, ale może dać aromaty bimbrownicze w piwie.

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X