A jeszcze chciałbym wrócić do mojego wcześniejszego pytania czy zamiast cukru mogę dać syrop malinowy i jeżeli tak to czy dało by to jakieś efekty smakowe/zapachowe? Co do ilości to łatwo obliczyć bo na butelkach jest podana ilość cukru w syropie
Jak dodac troche % do brewkita
Collapse
X
-
Nikt tu nie mówi o tym żeby piwo miało 9voltow teraz mi wychodzi 4 i jest słabe w smaku, juz wiem ze mogę smak wzbogacić dodając chmielu teraz by mnie tylko interesowało podniesienie alkocholu o 1 Góra 1,5% czy to tak dużo? Jako ze nie mam dużego doświadczenia oraz warunków aby samemu zacierać to robię co mogę aby sobie uprzyjemnić robienie i picie mojego piwka a więc kolego przedmowco takie uwagi proszę sobie schować w buty to przynajmniej będziesz wyższy
Comment
-
-
Zwiększenie procentów nie da Ci raczej jakiś lepszych doznań smakowych, w piwie nie chodzi tylko o alkohol dlatego dostajesz takie odpowiedzi. Zrób sobie parę różnych brewkitów i oceń wtedy co Ci odpowiada, a potem bierz się za zacieranie, naprawdę do tego jakieś super warunki potrzebne nie są, a wtedy będziesz mógł robić bardziej treściwe piwa.Browar domowy SKOTAR
Comment
-
-
Przede wszystkim widać, że twoja wiedza o fermentacji jest zerowa, bo gdyby była jakakolwiek, to nie zadawałbyś takiego głupiego pytania.
Alkohol pochodzi z fermentacji cukrów, więc trzeba dodać cukru w dowolnej postaci lub ekstraktu słodowego. Ilość można sobie wyliczyć na podstawie informacji, znajdujących się w internecie, np. na ściągach dla uczniów gimnazjum. Nie oczekuj, że ktoś odwali za ciebie cała robotę, bo takich pytań, jak tanio się sponiewierać, mamy po dziurki w nosie.
Rejestrując się, wyraziłeś zgodę na przestrzeganie regulaminu forum. A w nim stoi, że należy używać języka polskiego. Bądź więc uprzejmy stosować poprawnie polszczyznę, bo aż oczy bolą przy czytaniu twoich tekstów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marhack Wyświetlenie odpowiedziPrzepraszam za moje błędy językowe ale używam syntezatora mowy gdyż mam niedowlad rąk, ważenie piwa to taka moja odskocznia od codzienności. Pozdrawiam i przepraszam jeszcze raz- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment