Planujemy z KapitanemWagnerem kolejną warkę, oczywiście górniak, plan jest taki, żeby było piwo ciemne (lub półciemne) np. amber ale, i jednocześnie wpadające zdecydowanie w kolor czerwony (wiśniowy?). Obmyśliłem tak: pilzneński, monachijski (plus minus pół na pół, może z przewagą PLZ) z dodatkiem caraaroma 300-400 EBC (około 7% zasypu). Pytania do doświadczonych koleżeństwa mam takie: 1. Czy da to dobry kolor – jaki? (i smak)? 2. Kiedy dosypać caraaroma – czy od początku zacierania, czy na koniec? 3. Czy te 7% w zasypie będzie ok?
Słód caraaroma
Collapse
X
-
Słód caraaroma
Ostatnia zmiana dokonana przez Rycho_128; 2015-04-30, 11:53.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Tagi: brak
-
-
Kolor będzie dobry a dodaj od początku zacierania."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
-
-
Dzięki, fido, nie omieszkam w stosownym czasie opisać tego warzenia w stosownym wątku...Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
Pisaj, pisaj dokładnie bo za moment zapomnisz co i jak było, niektóre warki warto powtórzyć a diabeł tkwi , jak zwykle, w szczegółach, wiem coś o tym"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Piwo z caraaromą uwarzone, nie będę dublował wpisów, wszystko jest tu, warka #3.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
Comment