Receptura Krzysztofa Kuli American IPA (Hops Hops Hops) - pytania
Collapse
X
-
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<< -
Fermentujesz aż przefermentuje. Potem chmiel na zimno na tydzień. Rozlew i nagazowanie, aż się nagazuje. Jak się nagazuje to pijesz (możesz wcześniej, ale nagazowane lepsze).
Robienie piwa jest bardzo proste.Comment
Related Topics
Collapse
-
W nadmorskiej miejscowości Riccione, położonej nad Adriatykiem wciąż działa najstarszy lub jeden z najstarszych browarów restauracyjnych we Włoszech.
Minibrowar "Hops!" został założony w 1997 roku.
Obiekt usytuowany jest przy kanale, niecałe 100 metrów od piaszczystej...-
Channel: Włochy
2021-01-24, 14:25 -
-
Praktycznie wszystkie poza kilkoma, browarki w Bratysławie mieszczą się w centralnej części miasta.
Jest kilka wyjątków, a wśród nich jest Pivovar Hops, w dzielnicy Petrżalka, czyli generalnie w południowej części miasta, gdzie należy przejechać na drugą stronę Dunaju.
...-
Channel: Słowacja
-
-
Jeśli ktoś z Was zdecyduje się wykorzystać ten przepis, będzie miał okazje napić się najlepszej NEIPy na świecie.
Przepis zamieszczony w necie, autor podany, wszystko lege artis:
Tree House Brewing Company: Julius clone
(5 gallons/19 L, all-grain)
...-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
-
Kontraktowiec z Berlina, który działa od 2016 r. Na opakowaniu mają "brewed in Berlin", co sugeruje, że mają własny browar, ale warzą w stolicy Niemiec, choć i to nie jest pewne.
Alk. 6,8%, chmiel Sabro (USA)
IPA, ale taka "Hazy"
Aromat – chmielowy....-
Channel: Niemcy
-
-
4 klasyczne amerykańskie chmiele, które stały się ikonami amerykańskiego piwowarstwa, gdy my (no dobra ja) jeszcze zachwycaliśmy się koźlakiem i porterem - citra, cascade, simcoe i amarillo, są tu dlatego, gdyż jest to hołd dla amerykańskiej odmiany IPA. I taka ona jest. Klasyczna!
...-
Channel: Włochy
2023-02-23, 11:20 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment