Porter Bałtycki - chmiel Marynka, brak lubelskiego

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • fifer
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.08
    • 1

    Porter Bałtycki - chmiel Marynka, brak lubelskiego

    Witam wszystkich.

    Postanowiłem uwarzyć portera bałtyckiego, tylko że przy zamówieniu przez pomyłkę wziąłem 200 gram Marynki w szyszkach zamiast Marynki i Lubelskiego.

    I mam do was takie pytanie. Czy warto warzyć na samej Marynce, czy poczekać i dokupić Lubelskiego?

    Ewentualnie mam jakieś kilkadziesiąt gram Cascade w granulacie. Może to dorzucić?
  • Robler
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2014.05
    • 35

    #2
    Porter bałtycki nie powinien mieć wyraźnego aromatu chmielowegoja bym sobie odpuścił i chmielił tylko na goryczkę marynką i to w ilości ok 35-45 g przez 60 min. Ja na przykład swojego chmieliłem przez 60 min Iungą (25g) i jest ok.
    Last edited by Robler; 2015-05-30, 08:28.

    Comment

    Przetwarzanie...
    X