Temperatura ris

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • PiotrekDziki
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2015.05
    • 35

Temperatura ris

Mam risa od 3 tygodni na cichej i mam pytanie czy ma sens obniżenie temperatury na ostatni tydzień w celu klarownia i czy przed butelkowaniem miałbym znowu podnieść temperaturę do tej co na fermentacji cichej
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19292

A po co chcesz podnosić temp.? I w jaki sposób?

Comment

• PiotrekDziki
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2015.05
      • 35

Czyli wynieść fermentor do piwnicy i za tydzień rozlewac ?

Comment

Related Topics

Collapse

• RomaNzRumunii
        Kolsch temperatura fermentacji
        RomaNzRumunii
        Witam, kupiłem zestaw kolscha z browamatora i w instrukcji jest żeby po tygodniu wstawić do pomieszczenia poniżej 10 stopni ale drożdże to s-33, czy one nie padną przy dziesięciu stopniach? Po 7 dniach mam blg 5, fermentuje w 18 stopniach, przetrzymać jeszcze w tej temperaturze czy wstawić...
        2023-11-25, 21:07
      • smir
        Oktoberfestbier temperatura fermentacji
        smir
        Witam. Jest to mój pierwszy post na forum. W swojej krótkiej karierze uwarzyłem póki co 6 warek z czego 2 z brewkitu. Piwka nie wyszły najgorzej. Mam jednak pytanie dotyczące mojej następnej warki. Zamówiłem zestaw surowców z browamatora BA Marcowe, Oktoberfestbier, w skład wchodzą:
        ...
        2021-05-24, 21:09
      • bartek90
        Jaka temperatura refermentacji i leżakowania COOPERS STOUT?
        bartek90
        Cześć wszystkim,
        jest to mój pierwszy post na forum, ale to nie oznacza, że nie szukałem odpowiedzi, w sumie to nie jestem pewien
        Zaraz skończy mi się fermentacja burzliwa Stouta z puszki, no i teraz trochę się pogubiłem przez to, że nie mam oryginalnej ulotki....
        2020-05-14, 12:41
      • m2200
        Kiedy wrzucać przyprawy podczas cichej fermentacji?
        m2200
        Witam,

wracam do problematyki mojego warzenia azjatyckiego ale'a z przyprawami. Fermentacja burzliwa już powoli się kończy (10 dzień), trzeba będzie niedługo zlać na cichą.

Na cichej mam zamiar potrzymać piwo około dwóch tygodni (oczywiście zalezy to od tego...
        2019-05-16, 17:06
      • ohdesu
        Piana przy cichej fermentacji
        ohdesu
        To moje pierwsze piwo z brew kitu, pale ale + suchy ekstrakt. Fermentacja w ok. 20 stopniach. Na cichą przelałem po 9 dniach, gdy co kilkadziesiąt sekund był ruch w rurce. Po burzliwej ciągle utrzymywała się piana na piwie, po przelaniu piana ciągle na tym samym poziomie. Bulgota mniej więcej...
        2019-03-03, 14:39
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...