Temperatura ris

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • PiotrekDziki
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2015.05
    • 35

    Temperatura ris

    Mam risa od 3 tygodni na cichej i mam pytanie czy ma sens obniżenie temperatury na ostatni tydzień w celu klarownia i czy przed butelkowaniem miałbym znowu podnieść temperaturę do tej co na fermentacji cichej
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19275

    #2
    A po co chcesz podnosić temp.? I w jaki sposób?

    Comment

    • PiotrekDziki
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2015.05
      • 35

      #3
      Czyli wynieść fermentor do piwnicy i za tydzień rozlewac ?

      Comment

      Przetwarzanie...
      X