witam
rok temu kupiłem zestaw surowców na piwo ... przeleżały w garażu (nie ogrzewanym)
o ile ześrutowany słód jest do ogarnięcia raczej(?) to czy chmiel po takim leżeniu w hermetycznym woreczku zamknięty w fermentorze jest jeszcze do użycia?
mam ochotę zużyć te odkryte skarby, ale zastanawiam się co do chmielu???
ma ktoś jakieś doświadczenie? można spokojnie użyć? wymieszać ze świeższym? czy wywalić i użyć nowego?
nie mam zamiaru startować w konkursach nigdzie z tym piwem ... ma być do wypicia i tyle ... jakby co
rok temu kupiłem zestaw surowców na piwo ... przeleżały w garażu (nie ogrzewanym)
o ile ześrutowany słód jest do ogarnięcia raczej(?) to czy chmiel po takim leżeniu w hermetycznym woreczku zamknięty w fermentorze jest jeszcze do użycia?
mam ochotę zużyć te odkryte skarby, ale zastanawiam się co do chmielu???
ma ktoś jakieś doświadczenie? można spokojnie użyć? wymieszać ze świeższym? czy wywalić i użyć nowego?
nie mam zamiaru startować w konkursach nigdzie z tym piwem ... ma być do wypicia i tyle ... jakby co
Comment