Cześć,
Przed butelkowaniem postanowiłem się poradzić.
Robię pierwsze piwko.
Brewkit do 23 litrów (SILESIAN LAGER)
Zamiast cukru, EKSTRAKT SŁODOWY JASNY 1,7KG.
Drożdże z brewkitem. Na początku burzliwa fermentacja w trochę za wysokiej temperaturze 22 stopnie w pokoju.
Aktualnie mamy 10 dzień, piwo "bulka" raz na 30min-godzinę, 5blg utrzymuje się od 2,5 dnia.
Proszę o radę czy przelewać do butelek i kapslować (tydzień w pokojowej, 3 w ciemnej piwnicy) czy czekać?
Z góry dzięki
Przed butelkowaniem postanowiłem się poradzić.
Robię pierwsze piwko.
Brewkit do 23 litrów (SILESIAN LAGER)
Zamiast cukru, EKSTRAKT SŁODOWY JASNY 1,7KG.
Drożdże z brewkitem. Na początku burzliwa fermentacja w trochę za wysokiej temperaturze 22 stopnie w pokoju.
Aktualnie mamy 10 dzień, piwo "bulka" raz na 30min-godzinę, 5blg utrzymuje się od 2,5 dnia.
Proszę o radę czy przelewać do butelek i kapslować (tydzień w pokojowej, 3 w ciemnej piwnicy) czy czekać?
Z góry dzięki
Comment