Infekcja?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• ejjo
    Czy to infekcja?
    ejjo
    Witam Was drodzy piwowarzy.
    Jestem tu nowy, ale mam za sobą ok 10 warek i bardzo chętnie Was czytam.
    Tym razem mam jednak problem.
    Zrobiłem z racji braku czasu ciemne piwko z ekstraktów i je nachmielilem. Drożdże jakieś lipne gozdawy i leniwie ruszyły.
    Po 2 tygodniach...
    2019-12-01, 20:04
  • Kwachu1444
    Prawdopodobna infekcja - Pomocy
    Kwachu1444
    Witam,
    Do piwowarstwa domowego wróciłem po rocznej przerwie. Z braku środków wynajmowałem pokój a nie dostałem zgody na warzenie od właścicielki, bo "przecież każdy alkohol w domu robiony to bimber, a ten co go robi to pijus". Sytuacja się poprawiła i zainwestowałem w...
    2020-03-31, 21:19
  • dadek
    Gryfice, Nowy Świat 8, Browar Folga
    dadek
    Sierpniową eksplorację nowych browarów Pomorza Zachodniego wypadło mi zakończyć 30.07.2019 w Gryficach. Browar Folga jest częścią dość sporego kompleksu hotelowo-restauracyjnego, powstałego na bazie dawnych magazynów, a oddalonego około 600 m od dworca kolejowego. Piętrowe budynki z czerwonej...
    2019-09-27, 04:46
  • zurus87
    Film, smuga na piwie. Infekcja bakteryjna?
    zurus87
    Witam
    Jakiś czas temu uwarzyłem witbier-a ale po fermentacji burzliwej zaówarzyłem że na jego powierzchni pojawiła się smuga, jakby coś tłustego. Wygląda jak delikatny korzuch bezbarwny. Czasem jak zbyt długo parzy się herbatę pojawia się coś takiego na powierzchni. Piwo jest już...
    2018-03-20, 09:51
  • kaspersky4444
    Infekcja? Moja pierwsza warka
    kaspersky4444
    Cześć wszystkim.

Temat przewijany prawie codziennie, ale z racji mojego 0 doświadczenia w warzeniu piwa mam pytanie odnośnie swojej pierwszej warki (brewkit).

Jest to American Pale Ale z drożdzami górnej fermentacji Mangrove Jack's M42, które zostały uwodnione...
    2017-11-23, 15:25
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...