Temperatura fermentacji pilsa 7 C czy to nie za mało?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • PiotrekDziki
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2015.05
    • 35

    Temperatura fermentacji pilsa 7 C czy to nie za mało?

    Zrobiłem powiedzmy prawie pilsa bo mam 14 blg i mam go w lodówce pytanie mam takie czy drożdże W34/70 poradzą sobie w temperaturze 7 stopni w trakcie burzliwej czy muszę coś wymyślić żeby podnieść do 12 stopni?
  • coder
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.10
    • 1347

    #2
    7*C to dobra temperatura na start, po rozpoczęciu fermentacji możesz pozwolić mu się podgrzać do 9-10*

    Comment

    • PiotrekDziki
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2015.05
      • 35

      #3
      Problem jest taki że fermentuje w lodówce gdzie max mam 7 stopni mogę obniżyć ale zwiększyć problem i pytam czy mogę w 7 zostawić na całą burzliwa ?

      Comment

      • jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

        #4
        zostaw na 2 tyg, będzie dobrze.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

        (1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

        Comment

        Przetwarzanie...
        X