Zapach gotowanych ziemniaków w czasie "burzliwej"

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Antrymir
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.03
    • 6

    Zapach gotowanych ziemniaków w czasie "burzliwej"

    Z rurki fermentacyjnej w czasie "burzliwej" unosi się wyraźny zapach gotowanych Ziemniaków. Czy to normalne? Czy to DMS? Czy jest szansa, że to się odfermentuje choćby do stopnia akceptowalności?
  • przemek18
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.06
    • 18

    #2
    Zapachy podczas burzliwej, nie świadczą jeszcze o DMS czy zakażeniu, na razie nie otwieraj ani ruszaj fermentora. Cierpliwość to najważniejsza cecha piwowara

    Comment

    • jerzdna
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2014.07
      • 240

      #3
      Też bym się nie przejmował Jeszcze raczkuje w piwowarstwie domowym ale w czasie burzliwej miałem już okazję zaznać m.in. zapachu diacetylu czy kwasu

      Comment

      Przetwarzanie...
      X