Długa fermentacja cicha - pomocy ?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • klex44
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.02
    • 2

    Długa fermentacja cicha - pomocy ?

    Witam uwarzylem piwko 10.05.2015 czyli piwko na cichej lezy sobie okolo 3 misiace i pytanie :


    czy można to zabutelkować czy tylko nadaję się do kibla ?
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    #2
    Poczekaj pół godziny, pójdę do sąsiadki po szklaną kulę.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

    Comment

    • klex44
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.02
      • 2

      #3
      no a tak na powaznie ?

      Comment

      • Krzysiu
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.02
        • 14936

        #4
        A tak poważnie, to warto spytać wróżbity Macieja.

        Comment

        • fidoangel
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛
          • 2005.07
          • 3489

          #5
          A niech to... znowu na mnie padło

          Po prostu spróbuj czy jest z tym piwem wszystko ok, czy nie ma pleśni, czy nie śmierdzi, czy ma jakiś piwopodobny smak. Jeśli ok to dodaj pół paczki suchych, uwodnionych nowych drożdży i w butle z surowcem do refermentacji i ole!

          Edytka: i nie bój się wyszukiwarki
          Last edited by fidoangel; 2015-08-31, 21:03.
          "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

          Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

          Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
          Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
          Sprawdź >>>Przewodnik<<<

          Comment

          • przemek18
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2015.06
            • 18

            #6
            3 miesiące ? Zapomniałeś o tym piwie czy jak ? Zazwyczaj na początku się wszystkim spieszy i za szybko wszystko robią a Ty zostawiłeś na miesiące w fermentorze? Gratuluje cierpliwości. Co za piwo warzyłeś ?

            Comment

            Przetwarzanie...
            X