Poczekaj pół godziny, pójdę do sąsiadki po szklaną kulę.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Po prostu spróbuj czy jest z tym piwem wszystko ok, czy nie ma pleśni, czy nie śmierdzi, czy ma jakiś piwopodobny smak. Jeśli ok to dodaj pół paczki suchych, uwodnionych nowych drożdży i w butle z surowcem do refermentacji i ole!
Edytka: i nie bój się wyszukiwarki
Ostatnia zmiana dokonana przez fidoangel; 2015-08-31, 21:03.
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
3 miesiące ? Zapomniałeś o tym piwie czy jak ? Zazwyczaj na początku się wszystkim spieszy i za szybko wszystko robią a Ty zostawiłeś na miesiące w fermentorze? Gratuluje cierpliwości. Co za piwo warzyłeś ?
Comment