Słoń Trąbalski

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • machinehead12
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.09
    • 1

    Słoń Trąbalski

    Cześć Wszystkim!
    Dzisiaj po schłodzeniu brzeczki, zapomniałem ją napowietrzyć i zadałem drożdże bez napowietrzania. Fermentor stoi jakieś dwie godziny w piwnicy. Lecieć trząść fermentorem, czy zwinąć się w kłębek i płakać? Dodam tylko, że to moja druga warka i jest to waizen.
    Pozdrawiam, MK
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10788

    #2
    Jak za dwa dni będzie cisza to zacznij sie martwić
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • przemek18
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2015.06
      • 18

      #3
      Jak nie ruszą te drożdże to przelej do gara i zagotuj jeszcze raz i dodaj na nowo drożdże, zgodnie z piwowarskim przysłowiem wylać zawsze zdążysz.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X