Witam.
Nastawiałem swoje pierwsze piwo z brewkita Irish South. Piwo ładnie fermentatowalo przez 1 dzień w temperaturze 24 stopni. Problem w tym, że chciałem dobrze i próbowałem obniżyć temperaturę o 2 stopnie. Na noc uchylił okno w okolicach fermentatora. Dzisiaj o 5:30 piwo miało 18 stopni i jeszcze bulkało, tyle ze wolniej. Teraz o godzinie 8 przestało. Bulka tylko jak się naciśnie na dekiel. Pytanie czy mam już po zawodach ;( Czy po podniesieniu temperatury drożdże wznowia pracę?
Nastawiałem swoje pierwsze piwo z brewkita Irish South. Piwo ładnie fermentatowalo przez 1 dzień w temperaturze 24 stopni. Problem w tym, że chciałem dobrze i próbowałem obniżyć temperaturę o 2 stopnie. Na noc uchylił okno w okolicach fermentatora. Dzisiaj o 5:30 piwo miało 18 stopni i jeszcze bulkało, tyle ze wolniej. Teraz o godzinie 8 przestało. Bulka tylko jak się naciśnie na dekiel. Pytanie czy mam już po zawodach ;( Czy po podniesieniu temperatury drożdże wznowia pracę?
Comment