Serio płuczecie usta chemią? Nie boicie się że tego, że zabijanie naturalna florę bakteryjną w ustach? Może lepszym rozwiązaniem było by płukanie wódką?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JohanMichal
Jak wyparzasz pychol?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jancewicz
NaOH? Piro?
Co wy za bzdury wypisujecie? Jeszcze ktoś tak zrobi, i napyta sobie szkody - NaOH to najtwardsza zasada, przy kontakcie z jamą ustną poparzenie jest gwarantowane! Nic nie trzeba robić z ustami, można co najwyżej przepłukać wódką/płynem do higieny jamy ustnej - bez przesadyzmu.
Ostatnia zmiana dokonana przez kostas; 2015-10-31, 17:36.
Witam serdecznie.
W piątek nastawiłem swoje pierwsze piwo z brewkitu.
postanowiłem dzisiaj sprawdzić BLG, fermentacja wydaje się że ustała. Chciałem się upewnić czy wszystko jest ok i w sobotę miało być przelane do drugiego pojemnika na cichą.
Cześć, na wstępie zaznacze, że jestem kompletnym amatorem i prosze o wyrozumiałość oraz porady
W sobote "nastawilem" brewkit ipa coopers'a, zmierzyłem blg i wynosiło 12. Piwo pięknie i donośnie bulgotwało już w sobote oraz całą niedziele. W poniedzialek rurka nie wydawała...
Na wstępie chciałbym się przywitać. Jestem amatorem, robię pierwsze piwko lager z brewkita. Potrzebuje pomocy. Zrobiłem swoje pierwsze piwko, początkowe Blg 12, fermentacja 18 stopni, a teraz od kilku dni w 23. Wczoraj 5.01 mija dwa tygodnie. Blg stanęło od kilku dni na 4. Według kalkulatora...
Witam wszystkich serdecznie, mój drugi brewkit, jak w tytule Vienna lager z Gozdawy, do tego pucha słodu zamiast cukru(za radami kolegów z forum) no i trochę się zamuliłem i dodałem 1 kg glukozy (nie wiem czy nie przesadziłem). Drożdże z zestawu, według producenta fermentują nawet w 14...
Jest to moja pierwsza warka, a więc doświadczenia nie mam żadnego. Z tego co przeczytałem oraz zobaczyłem wynika, że fermentacja burzliwa charakteryzuje się pojawieniem piany, ruchem w fermentorze oraz wydzielającym się CO2, który powinien powodować "bulgotanie w rurce. U mnie niestety...
Comment