Zatrzymana fermentacja

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • JohanMichal
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.09
    • 2

    #16
    Serio płuczecie usta chemią? Nie boicie się że tego, że zabijanie naturalna florę bakteryjną w ustach? Może lepszym rozwiązaniem było by płukanie wódką?

    Pozdrawiam,
    JM

    Comment

    • jancewicz
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2015.09
      • 34

      #17
      ja piję spirytus, szklankami!!!

      Comment

      • kostas
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2014.08
        • 212

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JohanMichal
        Jak wyparzasz pychol?
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jancewicz
        NaOH? Piro?
        Co wy za bzdury wypisujecie? Jeszcze ktoś tak zrobi, i napyta sobie szkody - NaOH to najtwardsza zasada, przy kontakcie z jamą ustną poparzenie jest gwarantowane! Nic nie trzeba robić z ustami, można co najwyżej przepłukać wódką/płynem do higieny jamy ustnej - bez przesadyzmu.
        Ostatnia zmiana dokonana przez kostas; 2015-10-31, 17:36.
        Browar Domowy El Greco na Facebooku

        Comment

        • sredstvom
          Porucznik Browarny Tester
          • 2015.10
          • 362

          #19
          Fantazja ludzka nie zna granic... Myslalem, ze tylko Czaknoris myje zeby soda kaustyczna, ale widze, ze mamy wiecej takich zawodnikow ;-)
          Czy napija sie panowie piweczka?

          Comment

          Related Topics

          Collapse

          • balon91
            Zatrzymana fermentacja??
            balon91
            Witam serdecznie.
            W piątek nastawiłem swoje pierwsze piwo z brewkitu.
            postanowiłem dzisiaj sprawdzić BLG, fermentacja wydaje się że ustała. Chciałem się upewnić czy wszystko jest ok i w sobotę miało być przelane do drugiego pojemnika na cichą.

            Niestety przez moją niecierpliwość...
            2021-07-14, 15:39
          • Kamil97
            Fermentacja brewkitu coopersa ustała po 2 dniach
            Kamil97
            Cześć, na wstępie zaznacze, że jestem kompletnym amatorem i prosze o wyrozumiałość oraz porady
            W sobote "nastawilem" brewkit ipa coopers'a, zmierzyłem blg i wynosiło 12. Piwo pięknie i donośnie bulgotwało już w sobote oraz całą niedziele. W poniedzialek rurka nie wydawała...
            2023-04-05, 16:59
          • kurek93
            Lager coopers
            kurek93
            Na wstępie chciałbym się przywitać. Jestem amatorem, robię pierwsze piwko lager z brewkita. Potrzebuje pomocy. Zrobiłem swoje pierwsze piwko, początkowe Blg 12, fermentacja 18 stopni, a teraz od kilku dni w 23. Wczoraj 5.01 mija dwa tygodnie. Blg stanęło od kilku dni na 4. Według kalkulatora...
            2023-01-06, 19:13
          • RomaNzRumunii
            Vienna lager bardzo wolną fermentacja
            RomaNzRumunii
            Witam wszystkich serdecznie, mój drugi brewkit, jak w tytule Vienna lager z Gozdawy, do tego pucha słodu zamiast cukru(za radami kolegów z forum) no i trochę się zamuliłem i dodałem 1 kg glukozy (nie wiem czy nie przesadziłem). Drożdże z zestawu, według producenta fermentują nawet w 14...
            2022-01-25, 16:05
          • krzysztoft
            fermentacja burzliwa czy zakażenie?
            krzysztoft
            Jest to moja pierwsza warka, a więc doświadczenia nie mam żadnego. Z tego co przeczytałem oraz zobaczyłem wynika, że fermentacja burzliwa charakteryzuje się pojawieniem piany, ruchem w fermentorze oraz wydzielającym się CO2, który powinien powodować "bulgotanie w rurce. U mnie niestety...
            2019-04-01, 00:18
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...