Cześć,
Jest to mój pierwszy post na borwar.biz, więc proszę o wyrozumiałość
W zeszłym, tygodniu zacząłem swoją przygodę z piwem domowym.
Dostałem w prezencie zestaw startowy z brekit'em 'make your own bear' - Premium Lager.
Piwko zaczęło fermentować 20.10.2015 (po kilku godzinach od nastawienia), po 7 dniach dorzuciłem chmiel. Wczoraj późnym wieczorem zbadałem poziom cukru - nieco ponad 2blg.
Zaniepokoił mnie dziwny kwaśny zapach! Niestety z braku doświadczenia nie jestem w stanie stwierdzić, czy to infekcja, czy może piwo jest jeszcze za młode?
Zgodnie z planem jutro ma być rozlew i nie wiem co robić.
Będę wdzięczny za wszelkie porady i sugestie.
Jest to mój pierwszy post na borwar.biz, więc proszę o wyrozumiałość

W zeszłym, tygodniu zacząłem swoją przygodę z piwem domowym.
Dostałem w prezencie zestaw startowy z brekit'em 'make your own bear' - Premium Lager.
Piwko zaczęło fermentować 20.10.2015 (po kilku godzinach od nastawienia), po 7 dniach dorzuciłem chmiel. Wczoraj późnym wieczorem zbadałem poziom cukru - nieco ponad 2blg.
Zaniepokoił mnie dziwny kwaśny zapach! Niestety z braku doświadczenia nie jestem w stanie stwierdzić, czy to infekcja, czy może piwo jest jeszcze za młode?
Zgodnie z planem jutro ma być rozlew i nie wiem co robić.
Będę wdzięczny za wszelkie porady i sugestie.
Comment