Cześć
Jestem właśnie w 9 dniu fermentacji pierwszej warki - http://esencjesmaku.pl/pl/p/Piwo-dom...kg-brewkit/171
Według instrukcji po 10 dniach jest butelkowanie! Wczoraj wieczorem sprawdzałem, że brzeczka ma obecnie nieco ponad 2blg.
Czy potrzebna jest w tym przypadku cicha fermentacja?
Jeżeli tak, to jak to technicznie zrobić, jeżeli mam tylko 1 fermentor?
Jeżeli ktoś miał do czynienia z tym brewkitem to może poproszę jeszcze o wypowiedź w tym wątku: Prośba o pomoc - czy to infekcja?
Jestem właśnie w 9 dniu fermentacji pierwszej warki - http://esencjesmaku.pl/pl/p/Piwo-dom...kg-brewkit/171
Według instrukcji po 10 dniach jest butelkowanie! Wczoraj wieczorem sprawdzałem, że brzeczka ma obecnie nieco ponad 2blg.
Czy potrzebna jest w tym przypadku cicha fermentacja?
Jeżeli tak, to jak to technicznie zrobić, jeżeli mam tylko 1 fermentor?
Jeżeli ktoś miał do czynienia z tym brewkitem to może poproszę jeszcze o wypowiedź w tym wątku: Prośba o pomoc - czy to infekcja?
Comment